Sara Heljić u Mađarskoj nastupa za tri selekcije kluba
Zeničanka slovi za jednu od najtalentovanijih košarkašica BiH

Jedna od najtalentovanijih košarkašica BiH

Sara Heljić u Mađarskoj nastupa za tri selekcije kluba

D. Kurbegović

Pred početak ove sezone iz redova zeničkog Čelika, mlada 16-godišnja Sara Heljić potpisala je dvogodišnji ugovor s mađarskom Vasas Akademijom. Zeničanka slovi kao jedna od najtalentovanijih košarkašica BiH, a odlazak u Mađarsku, gdje je ženska košarka na visokom nivou je veliki iskorak u njezinoj karijeri.

Heljićka je već za pola godine dosta napredovala, a zanimljivo je da u ovoj sezoni igra za tri selekcije kluba. Inače prva ekipa Vasas Akademije zauzima deveto mjesto u najjačoj diviziji Mađarske. Ova košarkašica za SportSport.ba kazala je nešto više o svome boravku u ovome klubu, te ambicijama u narednom periodu.

"Što se tiče polusezone, možemo biti zadovoljni, mi smo mlada ekipa, koja se trudila i borila koliko je mogla. Naravno da uvijek može bolje, ali ni ovo nije loše. Ja sam imala dosta utakmica u ovoj polusezoni jer sam igrala za klub u 1. ligi, zatim i ekipu koja igra u 2.ligi, te za juniore. Druga sam najmlađa košarkašica u prvoj ekipi, tako da me trener postepeno uvodi i povećava mi minutažu", ističe Heljić.

Mađarska je veoma jaka i cijenjena liga kada je u pitanju ženska košarka.

"Do 18.g odine imam ugovor s klubom, nadam se da ću ovdje ostati još dugo, jer klub voli mlade košarkašice. Imamo najmlađu ekipu u ligi i ovo je pravi klub za razvijanje mladih košarkašica. Mislim da sam napravila pravi potez što sam došla u Mađarsku i da se to već primijeti na meni i mojim igrama", kazala je Heljić.

Sara Heljić prošla je sve reprezentativne selekcije, a prošle godine bila je član i U 20 selekcije, koja je igrala na Evropskom prvenstvu u Portugalu. Zanimljivo da je Heljićka sa svojih 16 godina bila najmlađa košarkašica na prvenstvu, a o njoj kao košarkaškom čudu iz Zenice, pisali su brojni mediji u Evropi i regiji.

Top Komentari

kriticar
Bravo za Saru! Svaka cast! Urednistvo sportsport.ba, bolje bi bilo da generalno date vise prostora zenskom sportu (ali kvalitetnim vijestima) nego glupostima o Nainggolanu i miss bum bum, ili za koga je navijao Staljin...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi