Sarajke lako sa Trebinjkama

Prvenstvo BiH, 9. kolo

Sarajke lako sa Trebinjkama

Košarkašice Željezničara nadigrale su Neimarstvo 03 iz Trebinja sa 91:49. Bila je to utakmica koja je najavljivanja kao derbi, ali su «plave» od početka do kraja dominirale pa trijumf Sarajki niti jednog trenutka nije došao u pitanje.

U drugom subotnjem meču RMU Banovići su lakše od očekivanog došle do trijumfa nad banjalučkim klubom Borac Mladost. Bilo je 83:59 za domaće.

U nedjelju su igrali: Zrinjski - Brotnjo 94, Čelik - Jedinstvo, BHN Bugojno - Violeta Livno. Pauzirala je Sloboda iz Novog Grada/Bosanskog Novog.
Poredak: Željezničar 16 (susret manje), Jedinstvo 13 (-), Sloboda 13, Brotnjo 94 12, Neimarstvo 12, Čelik 12 (-), Banovići 12, Borac Mladost 10, Livno Violeta 9 (-), Zrinjski 7 (-), Bugojno 7 (-).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti