Savanović odveo Valenciju u drugi krug

Milano nastradao u Atini

Savanović odveo Valenciju u drugi krug

Valencia je osigurala plasman u Top 16 fazu Eurolige večerašnjom pobjedom nad Olimpijom 78:77 zahvaljujući Dušku Savanoviću koji je pogodio koš s istekom vremena.

U sjajnoj utakmici Valencia je bila bolja za pola koša i tako se plasirala dalje, ali bi svejedno izabranici Svetislava Pešića prošli dalje, jer je njihov direktni rival AJ Milano poražen na gostovanju kod Panathinaikosa sa ubjedljivih 93:62.

Omar Cook, Duško Savanović i Rafa Martinez su kod Valencije upisali po 14 poena, Robertas Javtokas je dodao 10, dok su kod Olimpije najbolji bili Amerikanci Kevinn Pinkney sa 27 poena i 9 skokova i Kenny Gregory sa 21 poenom, 7 skokova i 6 asistencija.

Panathinaikos je uprkos tome što mu pobjeda nije ništa značila bio ubjedljiv protiv AJ Milana. Stratos Perperoglou je sa 14 poena bio najefikasniji u redovima Obradovićeve momčadi, Kostas Kaimakoglou je dodao 12 poena i 10 skokova, dok je kod Milana Morris Finley sa 13 poena bio najefikasniji.

U utakmici bez nekog rezultatskog značaja CSKA Moskva je na svom parketu bio bolji od Efes Pilsena sa 78:69. Jamont Gordon je kod pobjednika ubacio 18 ppoena, Andrey Vorontsevich je dodao 17, dok je kod Efesa prvo ime bio Igor Rakočević sa 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti