Scariolo: Odigrali smo dosta dobro

Khimki sezonu otvorio pobjedom nad Prokomom

Scariolo: Odigrali smo dosta dobro

Khimki je nastup u Euroligi izborio kroz kvalifikacije, a u prvom kolu regularnog dijela slavio je na svom parketu protiv Prokoma sa 82:76. Trener pobjedničkog sastava bio je zadovoljan igrom svog tima.

"Zadovoljan sam rezultatom. Svaka euroligaška utakmica je veoma teška, pa tako i ova. Prokom je jak tim koji je prošle sezone izborio doigravanje, a i ove sezone takođe imaju dobar roster. Imali smo uspone i padove tokom meča, ali sve u svemu odigrali smo dobru utakmicu", rekao je trener Khimkija Sergio Scariolo.

Trener Prokoma, za koji je naš Ratko Varda postigao 17 poena, nije bio previše zadovoljan igrom svog tima, ali je istakao kako je uvjeren u bolje rezultate u narednim mečevima.

"Dobili smu bitku u skokovima, što je pozitivno, ali smo u odlučujućim momentima izgubili veliki broj lopti. Prosjek ubačaja za dva poena nije bio dobar, a ako mislite pobijediti ekipe poput Khimika potreban je mnogo bolji procenta šuta", istakao je Tomas Pacesas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.