Scariolo se razišao sa Khimkijem

Scariolo se razišao sa Khimkijem

Moskovski Khimki i Sergio Scariolo dogovorili su sporazumni raskid ugovora, pa će italijanski trener i selektor Španije nakon dvije sezone napustiti klupu moskovskog Euroligaša.

"Želim da zahvalim generalnom menadžeru i našim navijačima na dvije sjajne godine provedene ovdje. Napravili smo dosta dobrih stvari, a Khimki je još uvijek među vodećim klubovima ruske lige. Ovo je teška odluka, ali se nadam da je ovo najbolje kako za mene tako i za klub", rekao je Scariolo.

Sergio Scariolo je preuzeo Khimki u decembru 2008. godine, a u istoj sezoni je odveo klub do finala Eurocupa i plasmana u Euroligu. U prvoj euroligaškoj sezoni plasirao se u Top 16 fazu, ali je porazom od Partizana u prošlom kolu izgubio šanse da se ove sezone plasira dalje. To je i bio ključni razlog da se raziđe sa upravom Khimkija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.