Scola još pet godina u Houstonu

Argentinac ostaje u Texasu

Scola još pet godina u Houstonu

Jedan od najboljih slobodnih agenata ovog ljeta Luis Scola potpisao je novi petogodišnji ugovor sa Houston Rocketsima vrijedan 47 miliona dolara, te najavio kako će u ovom klubu okončati karijeru.

30-godišnji argentinski reprezentativac je u Houston stigao prije tri godine iz španske Caje Laboral u kojoj je punih sedam godina bio jedan od najboljih krilnih centara u Evropi. U dresu Houstona je prošle sezone odigrao sve utakmice uz statistiku od 16.2 poena i 8.2 skoka po utakmici.

Sa završetkom sezone Scola je izjavljivao kako se u Houstonu osjeća dobro i da želi tu završiti karijeru. Međutim, uprava Houstona je s produženjem ugovora odugovlačila, jer je imala namjeru dovesti Chrisa Bosha. Ipak, kako je Bosh otišao u Miami, uprava Houstona je dala Scoli novi petogodišnji ugovor. Ukoliko Yao Ming bude zdrav, Houston će s njima dvojicom imati sjajan tandem pod obručem.

“Osjećam se sjajno. Uvijek sam govorio da je Houston moj prvi izbor i da želim završiti karijeru u Rocketsima. Ovim novim, dugogodišnjim, ugovorom nadam se da će mi se ta želja i ostvariti”, rekao je Luis Scola nakon potpisa ugovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.