Scott Skiles na klupi Olympiacosa ?
Američki trener kandidat je za klupu pirejskog diva Olympiakosa

Bivši trener Orlando Magica

Scott Skiles na klupi Olympiacosa ?

Američki trener Scott Skiles najveći je kandidat za preuzimanje vrele klupe pirejskog Olympiacosa javljaju grčki mediji. 

Nakon što se klub iznenađujuće rastao s Davidom Blattom u potrazi je za novim glavnim trenerom a bivši trener nekoliko NBA klubova koji je bez posla još od 2016 godine navodno je jako blizu preuzimanja grčkog euroligaša.

Scott Skiles u karijeri je do sada vodio Phoenix Sunse (1999-2002), Chicago Bullse (2003-2007), Milwaukee Buckse (2008-2013),  te Orlando Magic (2015-2016). Zanimljvo je da je trenersku karijeru otpočeo upravo u Grčkoj, u PAOK-u u kojem je 1996 i završio igračku karijeru.

Zanimljivo, Skiles je vlasnik jednog NBA rekorda, naime 30.12.1990. godine u utakmici koju je njegov Orlando dobio Denver Nuggetse rezultatom 155-116 Skiles je imao nevjerojatnih 30 asistencija što je i dan danas NBA rekord po broju asistencija na jednoj utakmici. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi