Seattle Storm novi prvak WNBA lige
Košarkašice Seattlea došle su do treće WNBA titule

Breanna Stewart imenovana za MVP igračicu

Seattle Storm novi prvak WNBA lige

Teme:

Košarkašice Seattle Storma nove su prvakinje WNBA lige. Povratak serije u Wahington košarkašicama Mistiquea nije puno značio. Seattle je u ranoj fazi utakmice poveo i susret kontrolirao do samog kraja te s ukupnih 3-0 slavi titulu prvaka. 

Končnih 98:82 za cure iz grada grungea govori o tome da neizvjesnosti nije bilo. Breanna Stewart sa 25.7 poena i 6 skokova u prosjeku izabrana je za MVP finala, sasvim zasluženo, dok je sinoć Natasha Howard s 29 poena i 14 skokova u pravi tren odigrala najbolju utakmicu u karijeri. Elena Delle Donne s 23 koša predvodila je Mistique no bilo je jasno kako ni ona ni bilo koja druga košarkašica Washingtona ne mogu spriječiti košarkašice Storma da se domognu svoje treće titule.

Top Komentari

king11
hočel igrat za našu reprezentaciju
0 0
Keno
Prsti joj kao od e.t
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti