Sedma pobjeda Crvene zvezde u ABA ligi

Beograđani i dalje stopostotni

Sedma pobjeda Crvene zvezde u ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde su večeras kao gost savladali Mornar u Baru rezultatom 71:59 i tako stigli do svoje sedme pobjede u ABA ligi.

Meč je počeo loše za Beograđane, koji su nakon prve četvrtine imali zaostatak od -7 (17:10), ali je ostatak utakmice protekao u njihovom znaku.

Zvezda je na poluvremenu gubila s jednim poenom razlike (32:31), a onda je u trećoj četvrtini prelomila utakmicu i došla do sigurne prednosti. Treća dionica završena je rezultatom 22:11, a stečenu prednost su košarkaši Crvene zvezde uspješno sačuvali i u posljednjoj dionici, te na kraju upisali novi trijumf. 

Najbolji u redovima Crvene zvezde bio je Simonović sa 14 poena, dok je Jenkins postigao dva poena manje. U redovima Mornara je najefikasniji bio Jones sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti