Sefolosha u Fenerbahceu

Stihla još jedna zvijezda iz NBA

Sefolosha u Fenerbahceu

Thabo Sefolosha će dok traje lockout u NBA igrati za istanbulski Fenerbahce Ulker.

Riječ je o igraču rođenom 1984. koji je visok 196 cm iza koga su dvije sezone u Oklahomi Thunder. Ukupno je odigrao 96 utakmica prošle sezone sa prosijekom od 5 poena, 4.1 skoka i 1.3 asistencije i igrao je sa kolegama u finalu Zapadne konferencije. Sezonu prije je odigrao 88 susreta i tad je bio izabran u drugu najbolju defanzivnu petorku.

Sefolosha je bio tri godine i u Chicago Bullsima, a Fenerbahce ću mu biti treći evropski klub jer je nastupao i za italijansku Biellu i francuski Chalon. Žuto-plavi u odbranu titule kreću ovog vikenda kad u prvom kolu dočekuju Tabzon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.