Šehovac: Hvala publici na podršci
Druga pobjeda protiv FMP-a Gorana Šehovca

Zadovoljstvo u redovima Bosne

Šehovac: Hvala publici na podršci

Bosna je nakon dugo vremena slavila pobjedu, ali što je najvažnije izvojevana je protiv jednog od direktnih rivala u borbi za opstanak u ligi, FMP-a.

Nakon utakmice različita razmišljanja i atmosfera u taborima. U Bosni prezadovoljni pobjedom, dok u FMP-u žale za pobjedom zbog koje su, kako kažu i došli u Sarajevo.

"Ovo je veoma važna pobjeda za Bosnu, a za nas poraz u najgorem trenutku. Pred nama je niz utakmica u kojima se moramo vaditi za večerašnji poraz", bio je kratak mladi Filip Čović, igrač gostiju. 

Trener gostiju Vlada Đurović bio je nešto pričljiviji, ali nije skrivao razočarenje porazom.
"Bosna je zasluženo pobijedila i čestitam im na tome. Utakmicu smo izgubili u napadu, a ne u odbrani. Iako je Bosna imala velikih problema s visokim igračima nismo ih uspjeli iskoristiti. U jednom trenutku smo igrali s četvoricom protiv njihove dvojice visokih igrača, ali ni to nije pomoglo", bio je ljut trener gostiju.

"Iako je Bosna ostvarila pobjedu teško da će ostati u ligi, jer ne ispada jedan,nego dva, a možda i više klubova, jer se liga skraćuje. Nama ostaje žal što smo izgubili, jer teško da možemo na drugom terenu očekivati gostujuću pobjedu. Iako je prethodnih nekoliko utakmica odigrao slabo utakmicu je odlučio Đurasović", završio je svoje izlaganje Đurović.

U redovima Bosne mnogo više razloga za zadovoljstvo. Feliks Kojadinović je pogodio ključna slobodna bacanja koja su odlučila pobjednika.

"Ova pobjeda je veliki psihološki šok za nas. FMP je u jednom trenutku otišao na plus osam, ali smo se uspjeli vratiti u meč i dobiti ga. Ova pobjeda nam mnogo znači", rekao je Feliks nakon utakmice.

Goran Šehovac je kao i prošle godine pobjedom protiv FMP-a debitirao na klupi Studenata. Zadovoljan je pobjedom, ali čvrsto stoji na zemlji, svjestan da ga očekuje još mnogo posla.

"Prije svega želim se zahvaliti publici koja nas je podržala u teškim momentima utakmice. Zbog velikih problema s kojima se ekipa susreće bili smo primorani igrati jednu atipičnu košarku. Ova pobjeda nam mnogo znači za nastavak sezone", kaže Šehovac.

U narednim danima Bosnu očekuje još nekoliko teških utakmica, a pojačanja su prijeko potrebna, posebno pod obručem. Toga je svjestan i Goran Šehovac.

"Već u utorak nas očekuje kup utakmica u Foči protiv Sutjeske, a zatim u subotu nova utakmica u NLB ligi protiv Budućnosti. Imamo problema s centrima i sigurno je da nam treba pojačanje na toj poziciji, ne jedno nego dva", završio je svoje izlaganje Goran Šehovac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.