Šehovac: Nemamo pravo na grešku

Novi trener KK Bosne

Šehovac: Nemamo pravo na grešku

Pred novim trenerom Košarkaškog kluba Bosna ASA BH Telecom Goranom Šehovcem veoma je nezahvalan i težak zadatak vraćanja Studenata na pobjednički kolosijek.

Sa klupe Bosne odstupio je Vlada Vukoičić, a na njegovo mjesto sjeo je dosadašnji pomoćnik na klupi Goran Šehovac, čiji je zadatak pokušati vratiti vjeru u i među Studente.

"Šanse da se brzo vratimo u pobjednički niz uvijek postoje, ali zavise od mnogo faktora. Trebamo strpljivo početi graditi ekipu i vratiti joj vjeru u sebe. Mi imamo igrače koji imaju 'košarkaško ime i prezime' i sigurno je da nisu preko noći zaboravili igrati. I pored svih nedaća koje su nas pogodile ove sezone, moramo se trgnuti i naći izlaz iz ove situacije", rekao je za SportSport.ba Goran Šehovac.

Šta je sve uticalo na veliki pad Bosne na početku ove sezone?

"Pa, taj sticaj okolnosti nije nam dopustio da odigramo dva vezana susreta u istom sastavu. Rano smo izgubili dva veoma važna košarkaša. Za Ivana Ivanovića ova je sezone završena i to nam je ogroman hendikep, dok oporavak Zlatka Jovanovića teče sporije nego smo to planirali i njegov povratak na parket očekujemo tek početkom naredne godine".

Osim Jovanovića i Ivanovića, Bosna je ostala i bez centra Emira Zimića, koji je odlučio napustiti ekipu, te je tako pod obručem Studenata nastao popriličan propuh.

"Tačno. Pod košem smo najtanji. U narednom periodu ćemo dovesti pojačanja na toj poziciji, ali moramo pažljivo odabrati. Naime, do kraja sezone imamo pravo na još samo dva transfera, tako da moramo biti ekstremno pažljivi u odabiru. Pratimo neke igrače još otkako je Vukoičić sjedio na klupi, ali, kao što rekoh, nemamo pravo na grešku, pa moramo dobro razmisliti prije nekog i dovedemo", dodao je Šehovac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.