Šehovac podnio ostavku

Poslije poraza od Cedevite

Šehovac podnio ostavku

M. Skaka, foto: A. Balić

Nakon večerašnje slabe predstave i poraza od zagrebačke Cedevite, Goran Šehovac podnio je ostavku na mjesto trenera sarajevskog KK Bosne ASA BHT…

"Od večeras nisam trener Bosne i ništa ne može uticati na tu odluku.", rekao je Šehovac nakon utakmice.

Šehovac je drugi trener sarajevskog kluba u ovoj sezoni u kojoj su Studenti od početka zakovani na dnu tabele NLB lige. Bosna je do sad, uz 14 poraza, upisala samo tri pobjede od čega su na saldu Šehovca dvije, nad FMP-om i Olimpijom. Mladi stručnjak, za kormilo Bosne je stigao početkom decembra, prije nepuna dva mjeseca gdje je naslijedio Vladu Vukoičića.

Porazom od Cedevite na domaćem terenu znatno su smanjene šanse Studenata da se spasu sa posljednjeg mjesta na tabeli regionalne lige. Podsjetimo, posljednjeplasirana ekipa, od ove sezone nema pravo na ućešće u narednom izdanju lige bez obzira na učinak u domaćem prvenstvu.

Studente već za tri dana očekuje gostovanje u Širokom Brijegu, ali se čini da bosanskohercegovački derbi ovaj put neće imati onaj naboj na kakav smo navikli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.