Šehovac: Prvo moramo pobijediti sami sebe

Predstavljen novi trener KK Bosna

Šehovac: Prvo moramo pobijediti sami sebe

M. Skaka, foto: A. Balić

Danas je u prostorijama KK Bosna ASA BH Telecom održana konferencija za medije, na kojoj je predstavljen novi trener Studenata Goran Šehovac, a bilo je riječi i o budućnosti kluba.

Bosnu ove sezone trese velika kriza. Rezultatski su prikovani za samo dno tabele, a već nakon desetak odigranih utakmica, ekipa se doslovno prepolovila.

Tako su zbog povreda na duže vrijeme izgubljeni Ivan Ivanović i Zlatko Jovanović, uprava je odlučila otpustiti Nikolu Vučurevića i Matiju Ćeškovića, a klub je napustio Emir Zimić.

Nakon svega, sporazmuno je raskinut ugovor i sa trenerom Vladom Vukoičićem, a na njegovo mjesto došao je dosadašnji pomoćnik Goran Šehovac.

"Najvažnije je da prvo prelomimo u svojim glavama, da pobijedimo sami sebe. Tek onda ćemo imati šansu za dobrim rezultatima. Na početku sezone imali smo mnogo zaista nesretnih okolnosti i to je dosta uticalo na razvoj situacije. U ovom trenutku ne mogu reći ko će igrati u slijedećoj utakmici, jer moramo obaviti još nekoliko treninga. Suad Šehović i Mirza Sarajlija treniraju normalno i trebali bi se naći u kombinacijama za sastav. Također, riješili smo situaciju sa Seidom Hajrićem, koji nam je također na raspolaganju", rekao je Šehovac.

Hajrić je, navodno, bio nezadovoljan kašnjenjem plata, te je najavio odlazak, ali se situacija smirila, pa će Šehovac moći računati na ovu borbenu četvorku. Inače, svima je jasno da je Bosna najtanja na poziciji centra, nakon što je klub napustio Zimić, a Ivanović je povrijeđen.

"Razgovarali smo sa Žarkom Rakočevićem iz Partizana i on je jedna od opcija. Međutim, kako je već igrao za Partizan u NLB ligi, on bi dres Bosne mogao obući tek nakon utakmice sa Radničkim. Finansijski smo sposobni da ga dovedemo i ukoliko trener kaže da mu treba, mi ćemo ga i dovesti. Druga opcija nam je Ermin Jazvin. Međutim, on nam se ne javlja, pa nije jasno da li je zainteresovan za dolazak. Treća i možda najizglednija opcija je reprezentativac Turske Cemal Nalga, inače član Galatasaraya, koji je u Turskoj suspendovan na dvije godine. Pričao sam sa ljudima iz Košarkaškog saveza Turske da vidim da li on može igrati u BiH ako je suspendovan u Turskoj, pa ćemo u narednom periodu dobiti, nadam se, pozitivan odgovor", rekao je Imamović i dodao: "Finansijska situacija u klubu je zadovoljavajuća. U Bosnu treba da uđe 1,3 miliona KM u periodu od 1. decembra do 30. juna".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.