Šehović otišao u Olimpiju

Bosna ostala bez kapitena

Šehović otišao u Olimpiju

Dosadašnji kapiten Bosne, Suad Šehović, napustio je redove Studenata i prešao u redove Union Olimpije s kojom je potpisao ugovor na jednu godinu, objavljeno je na službenoj stranici ljubljanskog kluba.

"Šehovića znam dobro, jer sam ga trenirao u Bosni prije nekoliko sezona. Imao je dobru prošlu sezonu u NLB ligi i mi vjerujemo da je kod nas spreman da napravi korak više u karijeri", rekao je Jure Zdovc, trener Olimpije.

Suad Šehović je rođen u Bijelom Polju (Crna Gora) 1987. godine. Posljednjih pet sezona je nosio dres Bosne u kojoj je osvojio jedan naslov prvaka države, te dva naslova pobjednika kupa.

Prošle sezone je u Jadranskoj ligi imao prosjek od 13.7 poena i 5.4 skoka po utakmici. Može podjednako dobro igrati na pozicijama beka šutera i niskog krila, a Olimpiji će se priključiti nakon što odradi kvalifikacije s reprezentacijom Crne Gore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.