Šehović: Preuzeo sam odgovornost
Suad Šehović, vođa nove generacije Studenata

Kapiten Bosna ASA BHT krenuo kapitenski

Šehović: Preuzeo sam odgovornost

Novi kapiten Bosna ASA BH Telecom Suad Šehović u novu je sezonu krenuo upravo onako kako se to od njega i očekuje - kapitenski.

Mladi, 22-godišnji Crnogorac u samo dvije utakmice regionalne NLB košarkaške lige ove sezone se isprofilirao u pravog vođu Studenata na parketu. U porazu protiv Zagreba i pobjedi protiv Radničkog, Šehović je bio najbolji igrač u bordo dresu na parketu, a u ove prve dvije utakmice sezone kapiten Bosne ima sjajan prosjek od 21,5 poena po susretu.

Kapitenski, nema šta.

"Preuzimam više odgovornosti na sebe i mislim da to rezultira mojim dobrim igrama ove sezone. To mi je donijelo dosta toga pozitivnog u razvoju i igri. Osim toga, dugo sam u ovoj ekipi, poznajem jako dobro saigrače i to je uvijek veliki plus. Trener Vlada Vukoičić mi je dao više slobode u igri i za sada to dobro koristim, a iz susreta u susret mi raste i samopouzdanje", kaže Suad Šehović.

Bosna ASA BH Telecom porazom od Zagreba na svom parketu je otovorila sezonu u regionalnom takmičenju. Međutim, Studenti su položili popravni u drugom susretu kada su u Zetri nanijeli prvi poraz u sezoni ekipi Radničkog.

"Ma mi nismo još ni počeli igrati kako treba. Nismo još uhvatili svoj pravi ritam i kako sezona bude odmicala mi ćemo biti sve bolji, u to sam siguran. Međutim, jako je teško u ovom trenutku prognozirati NLB ligu. Više nema nepobjedivih, jer se u prva tri kola ove sezone vidjelo kako stvarno svako može pobijediti svakoga".

Studenti su u odnosu na prošlu sezonu prilično promijenili ekipu. Više nema Gorana Ikonića, Dušana Đorđevića, Dženana Rahimića... Današnja ekipa Bosne podosta je podmlađena. Koliko to može uticati na rezultate?

"Tačno je da smo dosta podmladili ekipu. U odnosu na prošlu sezonu, sada imamo sasvim drugu ekipu na parketu. Uslijed tog podmlađivanja, logično je da budemo tokom sezone imali dosta oscilacija u igri, s obzirom na neiskustvo. Zato nam je potrebno strpljenje unutar nas samih, ali i navijača, jer je ovo jedna vrlo mlada ekipa koja je tek u stvaranju. Imamo potencijal za respektabilan rezultat, ali se moramo strpiti".

S obzirom na to da imaš tek 22 godine, kakav je osjećaj nositi kapitensku traku jedne velike ekipe, nekadašnjeg evropskog prvaka, kako se nosiš s tim?

"Sad za sad ide mi dobro. Ali, moram priznati, nije nimalo lako, čak je teže nego što sam zamišljao. U ekipi ima barem četiri, pet košarkaša koji su stariji od mene, a ima i dosta mlađih, pa uvijek moram ja biti taj koji će tražiti balans između svih njih. Uvijek treba naći neku sredinu, a to je zaista teško", priznao je Šehović u razgovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti