Semi Erdem Dome šokiran

Galata smanjila na 3:2

Semi Erdem Dome šokiran

Ono što je čitav košarkaški svijet očekivao, a to je  Fenerbahceova pobjeda i proslava šampionske titule u petom meču finalne serije tuskog prvenstva protiv Galatasaraya, nakon poraza domaćih 71:72, ostala su samo pusta nadanja.

Prepuni Semi Erdem Dome ostao je naprosto šokiran nakon pobjede Galatasaraya od jednog koša razlike upravo u trenutku kada su svi očekivali pobjedu Fenera. Vodstvo domaćeg sastava je sada smanjeno na 3:2.

Ova peta utakmica finala košarkaškog prvenstva Turske protekla je u jednoj zaista neizvjesnoj atmosferi koja je donijela mnogo preokreta iz kojih je rođen još jedan clasic Turske košarke. Fenerbahce je prvu četvrtinu završio sa vodstvom 24:19, a onda je Galatasaray u drugoj dionici uzvratio također sa pet poena viška, bilo je 17:22. U trećem periodu gosti su opet bolji, sada samo tri poena razlike 12:15, da bi u zadnjoj četvrtini Fener sa nedovoljnih 18:16 ostao kratkih rukava.

U neizvjesnoj završnici Ukić i Lavrinovič dovode Kanarince u vodstvo 71:67. Ali onda, Lukša Andrić pa potom i Shipp okreću rezultat na 71:72 što je bio apsolutni šok za sve u dvorani.

Samo trojica raspoloženih kod domaćina (Preldžić 16, Ukić 14 i Lavrinovič 12)  nisu bili dovoljni za nevjerovatnog Dubrovčanina Lukšu Andrića koji je za 22. minute postigao 22 poena uz sedam skokova i četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.