Semih Erden u Bešiktašu

Golubović otpao

Semih Erden u Bešiktašu

M. Šljivak

Centar turske košarkaške reprezentacije Semih Erden novi je igrač Bešiktaša. Erden će tako biti drugo NBA pojačanje za turski tim nakon dolaska velike zvijezde Derona Williamsa iz New Jersey Netsa.

Potpisom Erdena (212cm 25god.), u Bešiktašu je višak postao crnogorski reprezentativac Vladimir Golubović, koji je prije nekoliko dana potpisao ugovor sa turskim timom, ali na njegovu žalost taj ugovor je kratko trajao.

Semih Erden u Bešiktaš stiže iz Cleveland Cavalliersa, gdje je odigrao četiri utakmice prošle sezone, dok je većinu svoje rookie sezone u NBA ligi proveo igrajući za Boston Celticse. U ukupno 41 utakmici koju je odigrao u NBA ligi Erden je na prosjecima od 4 poena i 2,9 skokova po utakmici.

Pored NBA iskustva, 25-godišnji centar je u Evropi nastupao još za Darussafaku, Partizan i Fenerbahče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.