Semih Erden u Istanbul IBB-u

Iskusni turski centar pronašao novi klub

Semih Erden u Istanbul IBB-u

Semih Erden potpisao je danas za Istanbul BB, novi klub u svojoj bogatoj karijeri. Erden neće mijenjati grad jer u IBB dolazi iz Besiktasa, a ovo će mu biti deseti klub u karijeri. Erden je bio dugododišnji turski reprezentativac i igrao je u svim značajnijim klubovima te zemlje.

Ovaj 32-godišnjak nastupao je i dvije sezone u NBA ligi, po jednu za Boston te Cleveland, a jednu sezonu (2004-2005) proveo je u beogradskom Partizanu kod Duška Vujoševića. Najbolje dane u karijeri proveo je u Fenerbahceu od 2005 do 2010 godine.

Sa reprezentacijom Turske osvojio je srebro na Svjetskom prvenstvu igranom upravo u Turskoj, a srebro ima i sa juniorskom selekcijom iz 2004 godine, ovaj put na Europskom prvenstvu. Ono što je krasilo Erdena kroz karijeru su sjajna igra u obrani i fizička pripremljenost, a s obzirom da su mu tek 32 godine ekipa IBB Istanbula je dobila veliko pojačanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije