Senzacija na otvaranju VTB lige: Enisey srušio moskovski CSKA
Trener prvaka Europe Itoudis nije mogao biti zadovoljan izdanjem svojih košarkaša (foto: CSKA Moscow)

Loš ulazak Moskovljana u sezonu

Senzacija na otvaranju VTB lige: Enisey srušio moskovski CSKA

Moskovski CSKA danas je prvom službenom utakmicom otvorio novu sezonu i to na način na koje nije nimalo bio očekiva. Prvak Europe položio je oružje u Krasnoyarsku gdje ga je svladao tamošnji tim Enisey rezultatom 80:71.

Domaći tim je odmah na početku Moskovljanima dao do znanja da neće lako do bodova u Krasnoyarsku dobivši prvi period igre rezultatom 23:14. Prednost su održali i do poluvremena budući da je CSKA drugu četvrtinu dobio tek dva razlike.

Žilavi domaćin uspio je prednost očuvati i do početka 3/4 no činilo se da će prvak Europe ipak okrenuti ovaj susret, no to se na kraju nije dogodilo. Kreatori ove velike pobjede za Enisey bili su Davion Berry s 23 poena i Tomislav Zubčić koji je ubacio 16 koševa.

Blijedi i neuvjerljivi CSKA predvodili su Hilliard i Strenieks sa o 12 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi