Senzacija već na startu nove sezone

Počela nova sezona turske košarkaške lige

Senzacija već na startu nove sezone

Danas je počelo novo košarkaško prvenstvo Turske i već na startu se desilo veliko iznenađenje. Veliki Efes Pilsen je na svom parketu poražen od Antalyje sa 68:71.

Antalya je u svojim redovima imala šest dvocifrenih igrača među kojima je najefikasniji bio Devon Downey sa 15, kod Efesa je prvo ime bio Igor Rakočević sa 14 poena. Pobjedom je novu sezonu otvorila Bornova, koja je sa 81:76 bila bolja od novog prvoligaša Trabzonspora.

Torin Francis je ubacio 25, a Tyler Smith 22 poena za Bornovu, dok su Alvin Snow sa 18 i Aleksandar Rašić sa 14 poena bili najefikasniji kod Trabzonspora. Drugi novajlija u ligi, Olin Erdine, sezonu je otvorio mnogo bolje od Trabzonspora. Tim iz Erdinea je slavio u Mersinu sa 74:71, dok je uspješan start sezonio ostvario Nihad Izić sa svojim Tofasom protiv Karsiyake (77:73).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.