Seraphin u Caji Laboralu

Teletoviću novi suigrač

Seraphin u Caji Laboralu

Španjolski ACB ligaš Caja Laboral pronašla je zamjenu za povrijeđenog Poljaka Macieja Lampea kojeg na terenima neće biti skoro pola godine. Radi se o reprezentativcu Francuske Kevinu Seraphinu, koji je sa reprezentacijom na nedavno završenom Eurobasketu osvojio srebro u finalu protiv Španije.

Ovaj igrač (Washington Wizards) će društvo našem Mirzi Teletoviću praviti sve do okončanja lockouta u NBA ligi. Seraphin je u svojoj prvoj sezoni u SAD postizao u prosjeku 2,7 poena i 2,6 skokova. Za ekipu Francuske u Litvaniji bio je nešto bolji sa 4,7 poena uz 1,9 skokova za prosječnih 8,8 minuta po utakmici.

Podsjetimo, Caja Laboral je igrala polufinale prošlogodišnjeg prvenstva Španije protiv Barcelone. Tokom ljeta su se pojačali sa Lampeom, koji je eto sada povrijeđen i koji je stigao iz Uniksa (15,6 p. 8,1 sk. 1,2 as). Tu je u timu i Reggi Williams, sjajni šuter iz Golden Statea, koji je za cijenu od 1.500.000 dolara potpisao jednogodišnji ugovor (u slučaju okončanja lockouta Laboralu slijedi odšteta od milion dolara). Ovaj Amerikanac je u protekle dvije godine odigrao 104 utakmice za Golden State.

U Caji Laboral novi su igrači još i Pablo Prigioni i Milko Bjelica, reprezentativac Crne Gore. Iz tima su otišli Huertas i Barać.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti