Serija 15-0 donijela pobjedu Maccabiju

Partizanu drugi poraz u nizu

Serija 15-0 donijela pobjedu Maccabiju

Maccabi je nakon gostovanja u Beogradu protiv Partizana i pobjede (78:84)) u okviru 18. kola ABA lige dokazao da je u ovom trenutku zaista jedan od velikih favorita ovog takmičenja.

Nisu tako lako došli do pobjede košarkaši Davida Blatta. Nakon prve četvrtine (24:17) morali su stizati prednost crno-bijelih što im je na kraju i uspjelo. Na poluvremenu je bilo neriješeno (48:48). Nakon odmora i povratka na parket sve se pretvorilo u igru jednog tima.

Serijom od 15:0 u drugom poluvremenu Maccabi odlazi na nedostižnu prednost. Igrači Partizana trojkama pokušavaju povratiti prednost, ali uz 30% uspješnosti iza linije za tri poena tako nešto bilo je teško ostvarivo.

U sastavu tima iz Izraela Burstain je bio najbolji sa 18 poena. Schortsanitis je dodao 12, dok je 9 poena postigao Ohayon.

U timu domaćina Andušić 18, Lučić 16 i Raduljica 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.