Sesar i Džidić spriječili senzaciju
Sesar je predvodio Zrinjski do pobjede

Liga 8 BiH za košarkaše, 1. kolo

Sesar i Džidić spriječili senzaciju

Košarkaši Zrinjskog HTM večeras su u 1. kolu Lige 8 teže nego što se očekivalo nadigrali banjalučki Borac Nektar rezultatom 88:83.

Gosti su se predstavili u odličnom svijetlu, vodili su većim dijelom prvog poluvremena i da nije bilo Josipa Sesara (29 poena), te Borisa Džidića (24) vjerovatno bi se meč odvijao u drugom pravcu.

Najbolji igrač Mostaraca nije mogao sam držati Zrinjski u igri.

Borac je serijom 18:4 preuzeo vodstvo (56:54) i činilo se da će bodovi otputovati u Banjaluci. Ipak, u drugom dijelu se Sesaru pridružio Džidić koji je dominirao u reketu i spriječio veliko iznenađenje na startu Lige 8.
U poraženom sastavu bolji od ostalih bio je Crisp (24) čiji je nastup bio pod znakom pitanja zbog povrede.
U sljedećem kolu Zrinjski HTM će ugostiti Slobodu, dok će Borac Nektar na još jedno gostovanje, ekipi Igokea Partizan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.