Šest njemačkih prvoligaša zatražilo dozvole za istupanje u niže lige

Kriza uzima danak i u Njemačkoj

Šest njemačkih prvoligaša zatražilo dozvole za istupanje u niže lige

Šest članova njemačkog elitnog košarkaškog razreda (BIBL) od tamošnjeg su saveza zatražili dozvole da se ukoliko to bude potrebno uključe u natjecanja u drugoj ili čak trećoj ligi te zemlje.

Kako navodi poznati njemački sportski novinar David Hein, pet timova je zatražilo dozvolu za drugu, a jedan za treću ligu, dok se imena dotičnih klubova još ne navode. 

On misli da su te mjere zasada samo mjere opreza u slučaju da klubovi ne budu u stanju nadvladati krizu i ekonomski kolaps koji je izazvalo stopiranje natjecanja zbog pandemije koronavirusa. 

Mnogo timova uvelo je rezanje plaća igračima i trenerskom osoblju kao npr. Brose Bamberg u čijim su redovima primanja srezana za 50%. U ostalim klubovima se čeka dogovor Eurolige s unijom igrača. Generalni manager prvaka Njemačke Bayerna Marko Pešić kazao je da je gubitak tog kluba samo na račun ulaznica dosegao sedmeroznamenkasti broj. Liga je službeno pauzirana do 30.04. a na taj datum će se klubovi sastati i razmotriti situaciju. Zasad je još uvijek cilj nastaviti i završiti prvenstvo u što kraćem roku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti