Šest poena Nurkića u porazu Denvera protiv Oklahome

Oklahoma ubjedljiva protiv Denvera

Šest poena Nurkića u porazu Denvera protiv Oklahome

Endin Čaušević

Košarkaši Oklahome City Thundera savladali su na gostujućem parketu ekipu Denver Nuggetsa (124:102).

Oklahoma je stigla do ubjedljive pobjede na gostovanju u Pepsi Centru u Denveru. Domaći košarkaši ozbiljniji otpor pružili su tek u prvoj četvrtini kada je Thunder imao dva poena prednosti (32:20).

U nastavku utakmice gosti su imali sjajan ritam na parketu koji košarkaši Denvera nisu mogli pratiti. na kraju su gosti slavilli sa 22 poena razlike, 124:102.

Oklahomu je do pobjede vodio sjajni Kevin Durant sa 26 poena, dok su po 18 dodali Ibaka, Kanter i Waiters. U ekipi Denvera istakao se Harris sa 17 poena.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na parketu je proveo nešto više od 16 minuta. Juka je upisao šest poena, pet skokova, dvije asistencije i dvije blokade.

NBA liga:

Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 102:124

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi