Shaq - "kralj" slobodnih bacanja
Shaq ušao u NBA istoriji po broju promašenih slobodnih bacanja

Legendarni centar ušao u anale

Shaq - "kralj" slobodnih bacanja

Adnan Beganović

Shaquille O'Neal, sjajni košarkaš Phoenix Sunsa ušao je u istoriju NBA lige postavši tek drugi košarkaš koji je u karijeri promašio više od 5. 000 slobodnih bacanja.

Shaquile O'Neal fenomenalni centar koji je osvojio nekoliko NBA naslova na sinoćnjoj utakmici njegovih Sunsa sa San Antoniom došao je do brojke od 5. 002 promašenih slobodnih bacanja.

Shaq je tek drugi košarkaš kojem je ovo pošlo za rukom, prije njega brojku od 5. 000 promašenih slobodnih bacanja dostigao je legendarni Willt Chamberlain koji sa brojkom od 5. 805 promašenih slobodnih bacanja drži apsolutni rekord.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.