"Od prve plate potrošio sam milion dolara za sat vremena"

Šokantno priznanje legende

"Od prve plate potrošio sam milion dolara za sat vremena"

A. Čaušević

Mnogi sportisti dobro pamte na šta su potrošili novac od prve plate. Neki su bili skromni, dok neki nisu štedili.

U grupu onih koji definitivno nisu marili koliko novca će potrošiti bio je Shaquille O'Neal koji je tokom karijere zaradio ogroman novac.

Kada je počeo profesionalnu karijeru legendarni centar nije puno znao o finansijama što je i sam priznao gostujući u emisjii Shark Tank.

"Nakon potpisa prvog ozbiljnog ugovora kupio sam nekoliko luksuznih automobila, nakita... Trošio sam toliko puno da su me iz banke nazvali i rekli mi da će me to uništiti ako nastavim trošiti toliko novca", kazao je O'Neal.

"Potrošio sam milion dolara od prve plate za sat vremena. Menadžer iz banke me upozorio da ne trošim toliko jer nisam računao na porez i slične stvari", rekao je legendarni košarkaš.

Prema izvještajima američkih medija O'Neal je prošle godine bio "težak" 400 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi