Šta je od sebe uradio "čovjek-sendvič"? Drastična promjena legendarnog sportiste, druga je osoba

Totalno se promijenio

Šta je od sebe uradio "čovjek-sendvič"? Drastična promjena legendarnog sportiste, druga je osoba

Admin Čaušević

Zbog pandemije koronavirusa 2020. godina je bila teška za mnoge. Tako je i sad bivšim i sadašnjim sportistima. 

Prošla godina na pravo iskušenje dovela je Shaquillea O'Neala, koji je uvijek bio snaga prirode, kako na parketu tako i van parketa.

Nakon niza ličnih tragedija osmijeh kod legendarnog košarkaša je izblijedio što je značajno utjecalo i na njegov fizički izgled. Izgubio je kompas i njegovo fizičko stanje mu se pogoršalo.

"Preminula mi je sestra. Onda je preminuo i Kobe Bryant. I onda još gubitaka. Bila je to zaista loša godina i nisam želio ništa da radim", rekao je legendarni košarkaš za Men's Journal.

"I kada se takve stvari dešavaju i želiš da izbjegneš ostale probleme. Postoje dvije stvari koje možete raditi- jesti i gledati Netflix".

Na njegovu sreću O'Neal je osjetio trenutak kada je postao svjestan svog stanja i nakon završega tragične godine odlučio je da okrene situaciju nakon što je kako kaže vidio 70-godišnjeg čovjeka sa mišićima na cijelom tijelu.

Oglasi

"Počeo sam da jedem bolje i donosim bolje odluke. Moj problem je taj što sam uvijek bio 'čovjek-sendvič'. Sendvič za ručak, sendvič za večeru, sendvič za užinu."

"I kada mi se prošle godine sve srušilo i nisam mogao da spava. Ustanem, napravim sebi sendvič u tri ujutro, naredni u pet... Shvatio sam da više tako ne mogu. Želim da objavim sliku na Instagram bez majice..."

O'Neal prije i poslije drastične promjene

"Nema više hljeba, nema više čokolade, keksa, kolača... Ništa od toga. Jedem samo voće, proteine, salatu, ribu, piletinu i povrće. I to u malim porcijama. To mi je pomoglo da izgubim 10 kilograma."

"Počeo sam da vidim stvari koje nisam vidio 20 ili 30 godina kao što su trbušni mišići. Nisam ih imao još otkad sam bio član Miami Heata", kazao je četverostruki osvajač NBA titule.

Osim promjene u načinu ishrane, O'Neal je počeo da ide i u teretanu što mu je također značajno pomoglo. Dnevno u teretani provodi oko sat vremena uz različite vježbe.

"Tijelo je poput hrama i moramo voditi računa o njemu. Znam kako je sa odraslim, nakon dana na poslu svi čekamo da dođemo kući, sjednemo, opustimo se i gledamo televiziju, ali sat vremena vježbanja dnevno će svakom pomoći da se osjeća i izgleda bolje i bude korisniji tokom dana", poručio je Shaq.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti