Shaquille O'Neal ima novo ime za Nurkića

Zanimljivo

Shaquille O'Neal ima novo ime za Nurkića

Edmir Škorić

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić postaje sve interesantniji američkoj sportskoj javnosti i košarkaškim ekspertima.

Nurkića je Denver trejdovao u Portland, a ovaj kao da je dobio vjetar u leđa nakon što je napustio Nuggetse, pa u novom klubu prosječno ubacuje 15,2 poena, 10,4 skoka, 3,2 asistencije i 1,9 blokada po meču.

Protiv Denvera je ubacio 33 poena uz 16 skokova, a sinoć je u pobjedi nad Houston Rocketsima utrpao 17 poena i uhvatio je 11 lopti.

Za Nurka NBA stručnjaci sada imaju samo riječi hvale, baš kao i njegov trener, te njegovi saigrači, a legendarni centar Los Angeles Lakersa Shaquille O'Neal u emisiji je spelovao Jukino ime i onda zaključio da se zove - Džasuf. Mučio se O'Neal, shvatio je da nije jednostavno izgovoriti ime i prezime čovjeka koji dolazi iz Bosne i Hercegovine.

U svakom slučaju, Jusuf Nurkić dominira u posljednje vrijeme i gura Portland u play-off, a njegovo ime izgovaraju i oni kojima se vjerovatno kao dječak samo divio i maštao da ih jednog dana upozna.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi