NBA legenda je već godinu dana u kolicima: "Nedostaju mi sitnice koje sam radio"

Čuveni Shawn Bradley

NBA legenda je već godinu dana u kolicima: "Nedostaju mi sitnice koje sam radio"

M. Šljivak

Jedan od najviših košarkaša u povijesti Shawn Bradley (49) već godinu dana je paralizovan.

Ovog 229 centimetara visokog košarkaša bio je žrtva nemarne vožnje dok je vozio bicikl i došlo je do teške nesreće u kojoj je nažalost nekadašnji košarkaš ostao paralizovan.

Agonija čuvenog centra traje već godinu dana. Imao je suicidalne misli, ali uz pomoć porodice navikava se na novi život.

Nedavno je po prvi put nakon nesreće posjetio utakmicu svog nekadašnjeg tima Dallas Mavericksa i u razgovoru za Sport Illustrated otkriva kako mu je bilo veoma teško da ga bivše kolege vide u ovakvom stanju.

"Teško mi je bilo da me vide u ovakvom stanju, posebno ako znaš kako je nekada bilo i da više nikad ništa neće biti isto", rekao je Bradley i dodaje kako mu nedostaje hrvanje s djecom, voženje motora, broda, druženje sa suprugom.

"Nedostaju mi te sitnice koje sam radio. One su mi bile čitav svijet".

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/CYogqAhgknS/[/instagram]

Liječenje naravno košta dosta novca. Za terapije će izdvajati pet miliona dolara godišnje, ali srećom, zaradio je dovoljno novca od nastupa u NBA ligi da se ne treba brinuti.

Tokom dana smješten je u posebna kolica vrijedna 8.000 dolara, a u sobi u kojoj spava je manji kran koji ga prebacuje u krevet.

Foto: Sports Illustrated

Također, porodica je nabavila kombi od 120.000 dolara i koji je posebno dizajniran kako bi se Shawn mogao smjestiti unutra.

Shawnov život se u sekundi promijenio. On ne gubi nadu da će jednog dana ponovo hodati i svakako da mu želimo svu sreću.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CMjrU1uBAuO/[/instagram]

Bradley je izabran kao drugi pik NBA drafta 1993. godine. Birali su ga 76ersi, a u karijeri je nastupao još za Netse i Maverickse, gdje je 2005. završio karijeru.

On je prosječno ubacivao osam poena po meču, hvatao je šest skokova i imao je sjajne 2.5 blokade po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi