Shields u Heliosu umjesto Lorbeka

NLB liga

Shields u Heliosu umjesto Lorbeka

M. Skaka

Nakon što je jedan od vodećih igrača KK Helios, Domen Lorbek, odlučio spakovati kofere za zaputiti se ka Španiji, slovenskom klubu priključio se Amerikanac, Richard Shields.

Heliosu predstoji mukotrpna borba za opstanak u NLB ligi gdje važi za glavnog i jedinog kandidata za ispadanje ukoliko prolaz izbori naš KK Bosna ASA BHT. Ipak, Helios je u rezultatskoj prednosti u odnosu na Bosnu, koja do kraja sezone mora ubilježiti jednu pobjedu više od slovenačkog tima. Da našem viceprvaku taj posao ne bi bio lagan, Helios je brzo angažovao za Lorbeka, Richarda Shieldsa.

Shields je već dobro poznat u Sloveniji iz perioda dok je igrao za Krku. Koledž karijeru završio je igrajući za Rutgers Scarlet Kingse, nakon čega je pokušavao proći i u NBA ligu, te odigrao pet utakmica za Houston Rocketse, a onda krenuo u Evropu gdje je igrao u Poljskoj, Turskoj, Grčkoj i Sloveniji.

Američki bek bi za Helios trebao nastupiti već u narednoj utakmici NLB lige, u subotu protiv Budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.