Shved postao najbolji strijelac VTB lige u povijesti
Alexey Shved je s 23 poena protiv Kaleva postao prvi strijelac VTB lige u povijesti!

U pobjedi protiv Kaleva s 23 poena postao prvi strijelac u povijesti natjecanja

Shved postao najbolji strijelac VTB lige u povijesti

Košarkaš Khimkija Alexey Shved proteklog vikenda zabilježio je još jedno veliko dostignuće u svojoj sjajnoj karijeri. U pobjedu svog Khimkija nad Kalevom od 80:73 zabilježio je 23 poena koja su mu bila dovoljna da se probije na prvo mjesto strijelaca VTB lige ikada.

Sada već 30-godišnji ruski reprezentativac na svom kontu ima 2205 poena i pretekao je Keitha Langforda koji je svoje poene postizao također za rusku momčad Unics iz Kazana. Shved je još uvijek najplaćeniji europski košarkaš s 3 miliona dolara po sezoni koliko klub iz Podmoskovlja izdvaja za njegovu vjernost žutom dresu.

Shved iza sebe ima i solidno NBA iskustvo u dresovima Minnesotte, Philadelphije, Houstona i New Yorka a pravu minutažu i bitnu rotaciju imao je tek u Knicksima iz kojih je na kraju 2015 godine i prešao, tj. vratio se u Khimki za koji je nastupao i 2007 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi