Siena peti put zaredom osvojila Kup

Green spasio Varese od katastrofe

Siena peti put zaredom osvojila Kup

M. Maksimović

Košarkaši Montepaschi Siene, po peti zaredom su osvojili Kup Italije.Nakon dva trijumfa nad ekipom Virtusa, odnosno dvije pobjede protiv Cantua, Siena je savladala Cimberio Varese 77:74.Rezultatski to izgleda, ali utakmica nije bila toliko neizvjesna.

Siena je povela sa nevjerovatnih 18:0, na poluvremenu je imala +14 (43:29). U nastavku utakmice, prednost Siene je rasla, u jednom trenutku i do velikih 66:45.U samoj završnici se raspucao Mike Green koji je u velikoj seriji ubacio 12 poena, ali svakako treba uzeti u obzir da je došlo do malog opuštanja u redovima Siene. Za svaki slučaj, Bobby Brown i Vitkor Sanikidze su pogodili po dva bacanja kako bi ovjerili pobjedu Siene.

 

U poređenju sa predhodnih šest utakmica na završnom turniru, finalna utakmica je ponudila najmanje. Gledajući posljednjih pet naslova, Siena je samo protiv Siena je samo protiv Virtusa 2009.godine ubacila manje (70). Prvo ime Siene je bio Bobby Brown sa 25 poena,Daniel Hackett osam manje, Sinikidze je imao osam skokova.Mike Green je u dresu Varesa utakmicu zaključio sa 29 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.