Siena pred novim bankrotom
Teška situacija za nekada slavni klub

Teška situacija za nekada slavni klub

Siena pred novim bankrotom

Emir Dindić

Nekadašnji slavni klub iz Siene, nikako da se vrati na puteve stare slave. 

Trenutno nastupaju pod imenom Mens Sana Siena, i pogodila ih je velika finansijska kriza opet. Nestalo im je novca nakon samo dva mjeseca u novoj sezoni i gotovo svi košarkaši odlučili su da napuste ovaj tim nakon što su tri mjeseca igrali besplatno.

Kolilo je situacija teška govori podatak da nisu uspjeli da nađu sredstva za autobus da pošalju tim na gostovanje kod ekipe Legnanoa. Utakmica će biti registrovana službenim rezultatom 20:0, dok se očekuje i da će Siena biti dodatno finansijski kažnjena.

Asocjacija košarkaša u Italiji je izdala saopštenje, a jedan taj dio najbolje opisuje stanje u nekada slavnom klubu. "Umro je dio Italijanske košarke", stoji između ostaloga u saopštenju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi