Siena u doigravanje, Unicaji samo Endesa liga

Jedni idu dalje, drugi ne

Siena u doigravanje, Unicaji samo Endesa liga

Montepaschi Siena je u utakmici 4. kola Top 16 faze Eurolige pobjedom nad Unicajom (84:69) stigla i do četvrte pobjede u nizu te na taj način ujedno i obezbjedila nastup u četvrtfinalu.

Pobjeda igrača iz Italije niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Bo McCalebb je opet odigrao na nivou postigavši 18 poena, Lavrinovič je dodao 13, dok su po 11 koševa imali Moss i Rakočević. Ovaj zadnji dodao je i tri asistencije.

Gerald Fitch je jedini bio raspoložen u Unicaji sa 15 poena. Garbajosa je dodao 9, dok je 8 skokova upisao Freeland. Nedžad Sinanović nije se upisao u listu strijelaca. Bio je ovo njihov četvrti poraz u isto toliko utakmica tako da će za ekipu iz Španije preostala dva kola biti tek način uigravanja možda nekih drugih akcija ili pužanja prilike igračima koji nisu skupili dovoljno minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.