Siena u finalu čeka Milano ili Sassari

Lega A, polufinale play-offa

Siena u finalu čeka Milano ili Sassari

Košarkaši Siene su u petoj utakmici polufinalne serije protiv Virtus Rome upisali slavili sa 91:75, što je bila četvrta pobjeda Siene za konačnu pobjedu od 4:1 u seriji.

Nakon što su prvih deset minuta riješili u svoju korist rezultatom 22:17, u istom ritmu košarkaši Montepaschija gosti iz Rima zaigrali nešto bolje, pa su je druga četvrtina pripala gostima rezultatom 23:22. Ipak, na pauzu su domaćini otišli sa četiri poena prednosti.

U nastavku su domaći igrači zaigrali dosta bolje, nego li u prvom poluvremenu, a predvođeni odličnim Marquezom Haynesom, koji je ubacio 29 poena, košarkaši su Siene su stigli do zaslužene pobjede. Pored pomenutog Haynesa, Carter je pridodao još 14 poena.

S druge strane u redovima gostiju najraspoloženiji za igru bio je Phil Goss koji je ubacio 23 poena. Ipak, to nije bilo dovoljno da se savlada vrlo dobri sastav Montepaschija koji u finalu italijanskog play-offa čeka boljeg iz drugog polufinala između Milana i Sassarija, u kojem Milano vodi sa 3:2 u seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.