Siena u polufinalu, Varese ipak u majstorici

Četvrtfinala u Italiji će još potrajati

Siena u polufinalu, Varese ipak u majstorici

Iako je Varese uspio na trenutak zaustaviti Sienu, peterostruki uzastopni šampion Italije uspio je u večerašnjoj četvrtoj utakmici četvrtfinala play-offa slaviti (75:91), te se nakon 3:1 i plasirati u polufinale. Scavolini je pobijedio Bennet (80:68) i ova dva tima će igrati majstoricu.  

Igrači Montepaschia su već u prvom poluvremenu u kojem su ostvarili deset poena prednosti (35:45) odlučili pobjednika. Da bi se potvrdilo + 35 i + 16 iz prve dvije utakmice u Sieni, McCalebb i ostali su stisli gas i u trećem periodu (16:23), te su nakon 3:1 ušli u polufinale doigravanja Lege A. Andersen je bio najprecizniji sa 19 poena i 6 skokova, McCalebb je dodao 15, koliko je postigao i Lavrinovič. U sastavu Varesea, Diawara 26 i Goss 20 poena.

 

Scavolini je izjednačio u četvrtfinalnoj seriji protiv Bennet Cantua na 2:2. Bila je to utakmica u kojoj gosti nakon slabe prve četvrtine i samo 8 poena (20:8), ali i druge (20:13) više nisu mogli stići domaći tim. Hickman  je u Scavoliniju postigao 20 poena uz 6 skokova, White je dodao 15. Markoishvili i Brunner su u poraženom timu Cantua postigli po 11 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.