Siena uzela Superkup

Na otvaranju sezone u Italiji

Siena uzela Superkup

Na otvaranju nove sezone u Italiji, košarkaši Montepaschi Siena su osvojili Superkup. U duelu protiv Varesea, Sienna je slavila sa 81:66.

Tri četvrtine utakmica je bila u egalu, a onda je Siena na otvaranju posljednje dionice stigla do deset poena prednosti. Viggiano i Tomas su pogodili po tricu, Carter Josh dva bacanja. U nastavku Sienna ima i 11 poena prednosti, a trica koja je definitivno prelomila utakmica bila je ona Tomasa za 68:56 pet minuta prije kraja.

Carter je postigao 18 poena, po 14 su dodali Tomas, Hackett i Green. Ress i Carter su pogodio po četiri trice. Kod Varesa je Coleman zaustavio na 23 poena i 7 skokova, Polonara je uz 17 poena sakupio i 7 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti