Sigurna pobjeda Barcelone u Valenciji

Sigurna pobjeda Barcelone u Valenciji

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone savladali su večeras kao gosti ekipu Valencije sa 80:64, te su vratili brejk koji im je napravila Valencie proteklog vikenda na njihovom parketu.

Valencija je bila konkurent samo u prvih desetak minuta utakmice. Prvu četvrtinu su domaći  košarkaši dobili sa minimalnih 17:16, no onda je Barcelona preuzela sve konce igre zu svoje ruke, te su na poluvrijeme Katalonci otišli sa deset ponea prednosti 40:30.

Nastavak utakmice bio je samo formalnost po aktuelnog prvaka Španije. Lagano su dizali svoju prednost, te su na kraju stigli do sigurne pobjede i vodstva u seriji od 2:1.

Marcelinho Huertas je predvodio Barcu sa 17 poena u ovom susretu, dok je sa druge strane Rafa Martinez ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.