Simanić: Želim u NBA

Mladi košarkaš Zvezde poručio

Simanić: Želim u NBA

D. Vejo

Mladi košarkaš Crvene zvezde Boriša Simanić, jedan je od osam igrača ABA lige koji se nalaze na preliminarnom spisku NBA drafta.

Svojim igrama u crveno-bijelom dresu, ovaj 19-godišnji krilni centar privukao je pažnju mnogih inostranih klubova. No, mladi reprezentativac Srbije ove godine je učestvovao na "Nike Hoop Sammitu" u Portlandu, a gdje se okupljaju najbolji mladi igrači svijeta.

Tamo su Simanić i društvo radili sa najboljim trenerima svijeta, a kao selekcija istog, odigrali su meč sa SAD-om. Iako su poraženi, Zvezdin talenat je uspio da u svoju statistiku upiše dva poena, imao dva skoka te isto toliko blokada. 

Očigledno da mu se takav sistem rada svidio, pa s toga nije imao dileme oko pitanja svoje sudbine.

"Moja ali i želja drugih igrača je da zaigraju u NBA ligi. To je najjače takmičenje na svijetu, koje igraju najveća imena ovoga sporta. Vidjećemo šta će biti na draftu, tek nakon toga će biti sve jasno oko mog angažmana. U svakom slučaju, želim u NBA", naglasio je mladi i perspektivni košarkaš, Boriša Simanić.

Podsjetimo, klubovi će nove košarkaše birati 22. juna ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi