Simon tricom šest sekundi prije kraja srušio Laboral

Euroliga, 6. kolo

Simon tricom šest sekundi prije kraja srušio Laboral

Adnan Beganović

U prvom susretu 5. kola grupe D Eurolige košarkaši Lokomotiva su u neizvjesnoj završnici savladali Kutxa Laboral (85:84).

Košarkaši Lokomotiva su mnogo bolje otvorili susreti i na krilima Derricka Browna su prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 21:13. Međutim, u drugom dijelu su budi španska momčad, kojo do odmora stiže do rezultatske prednosti (42:40).

U trećoj četvrtini domaći su ponovo nešto bolji, pa u posljednji period ulaze sa viškom od tri poena. ali u samu završnicu Laboraj je ušao sa prednošću od šest poena (82:76).

Domaći se nisu predavali i pri vodstvu španske momčadi od 84:82 imali su napad koji je tricom završio fantastični Kruno Simon. Do kraja je bilo ostalo još šest sekundi, Walter Hodge je imao sve u svojim rukama, no njegova lopta nakon šuta sa zvukom sirene ostala je na obruču.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Derrick Brown sa 23, te Kruno Simon sa 19 poena, dok su kod Laborala najučinkovitiji bili Bjelica sa 16, te Pleiss i Nocioni sa po 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.