Simonović: Sada sve zavisi od nas

Košarkaš Zvezde sasvim otvoreno

Simonović: Sada sve zavisi od nas

D. Vejo

Nakon Unicsa, pred košarkašima Crvene zvezde stoji posljednji, a ujedno i odlučujući izazov u Euroligi zvan Darussafaka.

Još malo nedostaje Dejanu Radonjiću i njegovim izabranicima da se plasiraju među osam najboljih ekipa u Evropi. Večerašnja pobjeda nad ruskim timom, dala je crveno-bijelima ogromno samopouzdanje pred odlučujući meč.

Zvezdino krilo smatra da je 16 pobjeda u Euroligi veliki uspjeh, ali i to da se ne predaju, te da će dati sve od sebe kako bi ostvarili zacrtani cilj.

"Sada sve zavisi od nas. Čekamo to posljednje kolo u Istanbulu. Gostujemo zaista jakoj i kvalitetnoj ekipi koja je skrojena od 20 ili 30 miliona eura i za sam vrh Eurolige. Mislim da smo prikupili simpatije Evrope. Napravili smo veliki uspjeh i to nam je ogromna satisfakcija. Idemo na gostovanje da odigramo još jednu mušku i čvrstu utakmicu, pa šta bude", naglasio je košarkaš Crvene zvezde, Marko Simonović.

Beograđani se sada okreću ABA ligi i meču polufinala sa ekipom Budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti