Sin drugog najvišeg NBA igrača svih vremena na Draftu!
(Foto: nba.com) Manute Bol je u NBA igrao od 1985. do 1995. godine, bio je visok nevjerovatnih dva metra i 31 centimetar

Bol Bol uskoro u NBA

Sin drugog najvišeg NBA igrača svih vremena na Draftu!

Sin pokojnog Manutea Bola, Bol Bol, prijaviće se na naredni NBA Draft, prenose američki mediji.

Očekuje se da će 19-godišnji centar Oregon Ducksa biti izabran u prvoj rundi, s obzirom da ga mnogi timovi prate i u njemu vide veliki potencijal.

Bol Bol se nije naigrao na Oregonu zbog ozbiljnih problema sa povredama, ali se očekuje da mu neki NBA tim da priliku bez obzira na to.

Mladi Bol je visok 218 centimetara i težak oko 107 kilograma, ali za svoje "gabarite" ima poprilično dobar šut.

Bolov otac, Manute, drugi je najviši igrač (2.31m) koji je ikada zaigrao u NBA ligi. Iako je imao limitirane košarkaške vještine, bio je dominantna defanzivna figura i fantastičan bloker.

Pamti se njegovih 11 blokada za jedno poluvrijeme i četiri u jednom napadu.

Igrao je za Washington Bulletse, Golden State Warriorse, 76erse i Miami Heat. Njegova NBA karijere je trajala od 1985. do 1995. godine.

Zanimljivo je i da je Manute Bol tokom dana u Washington Bulletsima bio saigrač sa najnižim igračem NBA lige svih vremena - Mugssyjem Boguesom (160 cm).

Jedini viši igrač od Manutea koji je igrao u NBA ligi je Rumun Gheorghe Muresan, a bio je tek koji milimetar viši od legendarnog Sudanca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti