Sinanović 4 poena i 2 skoka u pobjedi Unicaje

Unicaja tek u produžetku slomila Juventut

Sinanović 4 poena i 2 skoka u pobjedi Unicaje

Unicaja je teže nego što se to očekivalo došla do pobjede nad Juvenututom (89:88) tek nakon produžetaka (77:77). Sve ovo dešavalo se u okviru 12. kola Endesa lige.

Iako je Juventut u dosadašnjem dijelu Endesa lige pobijedio u samo 4 utakmice, prikazali su veoma dobru igru u Dvorani "Martin Carpeda" protiv Unicaje.

Tokom prvog poluvremena oba tima su prikazala dosta izjednačenu igru u kojoj je i rezultat pratio taj izbalansirani kvalitet u ekipama (43:40). Unicaja je dva puta imala vodstvo od 9 poena razlike, ali to im nije bilo dovoljno za laganu završnicu i pobjedu. Morala se igrati završnica sa slobodnim bacanjima, ali nakon toga i produžetak.

U zadnjih 20 sekundi osnovnog dijela utakmice bolje su se snašli košarkaši Juventuta i reprrezentativac Češke Martin Jelinek, koji je kod rezultata 77:75 pogodio oba slobodna za produžetak.

U dodatnih pet minuta Jeter uzima šut za pobjedu gostiju, ali je bio neprecizan. 

Hrvatski internacionalci u redovima domaćeg tima Hrvoje Perić i Luka Žorić odigrali su zaista dobar meč za domaći sastav. Bili su pogotovo raspoloženi u prvom dijelu. Žorić je postigao 20 poena i imao 8 skokova, sve to za valorizacioni indeks od visokih 28 bodova. Perić je uknjižio 18 poena. Garbajosa sa 12 i Rowland sa 10 poena, bili su najprecizniji kada je bilo najpotrebnije. Nedžad Sinanović je dao 4 poena, imao je 2 skoka.

U poraženom timu Jelinek je postigao 25 poena, Jeter 16 i Oliver 10 poena.

U ostalim susretima ovog nedjelnog termina 12. kola Endesa lige:

Real - Manresa 83:61
Valencia - Cajasol 80:84
Lagu Aro - Fuenlabrada 86:70
Alicante - Murcia 63:62

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.