Sinanović odličan u pobjedi Unicaje

Real i Barca ostvarili pobjede

Sinanović odličan u pobjedi Unicaje

Današnjim prvim dijelom programa od šest utakmica nastavljeno je odigravanje prvoga kola košarkaške lige Endesa u Španiji.

Aktuelni prvak Barcelona nije dozvolila iznenađenje na samom otvaranju kada je savladana Murcia u gostima (54:62), dok je Real također bio raspoložen protiv Fuenlabrade (88:70).

Dok se očekuju NBA pojačanja u Barceloni, dok se uopšte očekuje najnoviji razvoj situacije oko lockouta, Real nije sjedio skrštenih ruku. Fernandez već igra i pomaže Realu na otvaranju sezone. Protiv Fuenlabrade (88:70), ovaj igrač je postigao 12 poena, te je tako na najbolji način učestvovao u pobjedi svoje ekipe zajedno sa Mirotićem 16 poena i Liullom koji je postigao 15. Reyes je bio skakački raspoložen sa 9 skokova u reketu. U timu Fuenlabrade izdvojimo tek Penneya sa 25 poena.

Murcia i Barcelona su odigrali utakmicu sa veoma malo koševa (54:62, pobjeda Barce). Lorbek je u redovima Katalonaca bio najraspoloženiji sa 14 poena. Po 12 su dodali Ndong i Navarro. Za domaći sastav Augustineu pišemo double-double učinak od 19 poena i 14 skokova.

Alicante je bio u zaostatku protiv Bilbaa (81:77). U samoj završnici domaći igrači čak dva puta kradu loptu da bi u zadnjim sekundama došli do pobjede. Singler je istu zaključio sa slobodnim bacanjima, a ovaj košarkaš je ujedno bio i najprecizniji na ovom susretu sa 23 poena. U sastavu Bilbaa Jackson 15, Mumbru (10 p, 8 sk) Vasileiaidis 13 i Banić 10 poena.

Šteta je što Sinanović ne želi igrati za našu reprezentaciju. Danas, nakon pobjede Unicaje protiv Gran Canarie (85:68) pisali bi kako su naša dva igrača (Teletović i Sinanović) najuspješniji igrači prvoga kola Endesa lige, ali...Uglavnom, ukratko, Sinanović je bio najbolji u ovom meču sa 14 poena i 10 skokova.

U ostalim susretima Manresa i Juventut 71:59, te Lagun Aro i Obradorio 68:71.

1. kolo Endesa liga:

R (M) - Fuenlabrada 88:70
Murcia - Barcelona 54:62
Alicante - Bilbao 81:77
Manresa - Juventut 71:59
Unicaja - Gran Canaria 85:68
Lagun Aro - Obradorio 68:71

Jučer:

Caja Laboral - Cajasol 73:60 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.