Sinovec potpisao za Partizan
Stefan Sinovec, nada srpske košarke

Pojačanje prvaka Srbije i NLB lige

Sinovec potpisao za Partizan

Pojačanje KK Partizan za sezonu 2009/10. je mladi Stefan Sinovec (195 cm visine, 1988. godište).

Sinovec će u redovima Partizana, prvaka Srbije i NLB lige provesti naredne četiri godine, a riječ je o izuzetno talentovanom košarkašu kojeg je trener Duško Vujošević odavno poželio u «crno-belom» dresu.

Sinovec je karijeru počeo u KK Vizura za koji je igrao od 2005. godine. Jedno kratko vrijeme otišao je u Khimik OPZ Yuzny, ali se brzo vratio u Srbiju. U 20 mečeva odigranih za Vizuru imao je prosjek od 16.9 poena, 2.4 skoka, 2.8 asistencije i 1.7 ukradenih lopti.

Član je mlade selekcije Srbije (U 21) i stručnjaci mu predviđaju sjajnu karijeru.

«Dolazak u Partizan je ispunjenje snova. Nije potrebno govoriti o kakvom je klubu reč. Biću vredan i čekaću svoju priliku», istakao je Sinovec nakon potpisa za Partizan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.