Sir Charles: Dončićeva konkurencija je pretanka

Otvorio govorio pred draft

Sir Charles: Dončićeva konkurencija je pretanka

Najpoznatiji "brbljivac" u povijesti NBA lige Charles Barkley poznat je po tome da nema dlake na jeziku i da baš uvijek kaže ono što misli sviđalo se to nekom ili ne.

Ovaj put u najavi noćašnjeg drafta, dotakao se i najveće mlade zvijezde europske košarke Luke Dončića kojem se predviđa mjesto u prva tri picka. Gostujući u podcastu negdašnjeg centra Kingsa Scotta Pollarda izjavio kako baš i ne vjeruje stranoj konkurenciji.

"Ne vjerujem baš njegovim rivalima. Nemam ništa protiv stranih igrača, ali ako je neko sa 18 godina MVP, onda moram da zaključim da je ta konkurencija sr*nje. Niko sa 18 godina ne bi smio da dominira nad odraslim muškarcima. Nije me briga koliko ti odrasli muškarci mogu da budu loši", rekao je jedan od najpoznatijih "brbljivaca" u istoriji NBA.

Ako pogledate istoriju NBA vidjet ćete da je postojao samo jedan 18-godišnjak za kojeg su svi znali da je 'prava stvar.' To je bio Lebron James. Zaboravlja se da se u prvoj sezoni i Kobe Bryant mučio. Kevin Garnett se mučio prvih nekoliko sezona. To što je Dončić dominirao ne znači da bih ga uzeo sa prvog ili drugog mjesta drafta", zaključio je jedan od najboljih skakača u NBA istoriji.

Top Komentari

stopkrkanima
Uvijek si znao lupiti pravo ono momacki i dan danas lupas
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi