)
Široki bez problema protiv Mladosti

Široki slavio pobjedu

Široki bez problema protiv Mladosti

Midhat Šljivak

Košarkaši Širokog savladali su večeras na Pecari u prvom kolu Lige 4 ekipu Mladosti iz Mrkonjić Grada rezultatom 89:71. 

Iako su pred početak završnog dijela prvenstva ostalo bez kompletne petorke, Širokobriježani nisu imali velikih problema da dođu do pobjede u ovom meču.

Već nakon 10 minuta igre bilo je jasno kako će Široki slaviti u ovom meču. Stekli su u prvom periodu 13 poena prednosti, 30:17, da bi do poluvremena ta prednost narasla na 18 razlike, 48:30.

S ovom prednošću domaći tim je igrao opušteno u nastavku. Nisu dozvolili gostima iz Mrkonjić Grada da ozbiljnije ugroze prednost, te su na kraju zasluženo stigli do pobjede. 

Mikulić i Jones su predvodili Široki sa po 18 poena, Peršić je dodao 16, dok je kod Mladosti Nikola Malešević ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.