Široki deklasirao Čapljinu

Prvaci ubjedljivi

Široki deklasirao Čapljinu

M. Šljivak

Košarkaši Široki Wwina nastavili su svoju pobjedniču seriju u košarkaškom prvenstvu Bosne i Hercegovine. Večeras su na Pecari Širokobriježani savladali ekipu Čapljine sa ubjedljivih 96:64.

Široki je vodio tokom svih 40 minuta utakmice. Prednost se iz minute u minutu konstatno povećavala, a na poluvremenu su izabranici Ivana Velića imali vodstvo 54:37.

Nastavak susreta je također donio mnogo bolju igru Širokog. Prednost je konstatno rasla, a na kraju su se zaustavili na plusu od 32 poena.

Darko Planinić je predvodio Široki sa 20 poena, dok je kod Čapljine bivši igrač Širokog Jozo Brkić ubacio 18 poena, te je imao i 10 skokova.

U još jednom susetu igranom večeras košarkaši Varde su savladali ekipu Mladosti rezultatom 66:58. Đerić je vodio Vardu do pobjede sa 18 poena, dok je kod gostiju Đorić upisao 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.